Dag 1 San Miguel. - Reisverslag uit San Miquel, El Salvador van Bas Toet - WaarBenJij.nu Dag 1 San Miguel. - Reisverslag uit San Miquel, El Salvador van Bas Toet - WaarBenJij.nu

Dag 1 San Miguel.

Blijf op de hoogte en volg Bas

30 December 2015 | El Salvador, San Miquel

Ik heb volgens mij wel redelijk geslapen, ben vroeg wakker, en lig op mijn gemakje te appen met mijn schatje, ik mis haar !!! Het is best wel gek om dat te zeggen, ben zo ver weg en wil zo graag bij haar zijn....
Ik kleed me aan en loop naar het restaurant voor het ontbijt, roerei, worstjes, tomatensalsa?een bundeltje in bananenblad?gebakken bannaan... En een beetje brood. En koffie natuurlijk. IK Laat het me allemaal smaken, behalve dat bundeltje in bananenblad met olijven... Ik eet het braaf op, heb het toch zelf opgeschept... Ik vraag nog een bak koffie, wat dat betreft moet ik echt wel mijn koffie hebben elke dag... Ik schrijf een nieuw verhaal want ik loop behoorlijk achter.
Ik ga terug naar mijn kamer , poets mijn tanden..
Terwijl ik dit zit te schrijven is het inmiddels 1 januari , zit ik in San Salvador ,in een veel te duur restaurant, heb ceviche van gamba's besteld, daarna pasta met kreeft en m'n tweede corona, met daarin een veel te groot stuk limoen... Gasten, ik weet dat t hier niks kost, maar dit past toch nooit in de hals van mijn biertje.... What the fuck boys.... Terwijl ik hier zit, geniet ik enorm !!!!! Echt !!! Het is best gek om hier te zitten ... Ik kom er later nog wel op terug.. Maar weet je .... Ik zit fucking te genieten !!!!!!
De Ceviche.... Super.....

Ik ga naar de receptie en vraag hoe ik bij de terminal kom. Met een taxi ! Natuurlijk, dat had ik ook al uitgedacht... Maar misschien kan ik het lopen ? Straat uit ,rechts af , 10 blokken door, linksaf, nog 4 blokken en daar ergens moet het zijn. Het word me afgeraden om te gaan lopen, te ver,te warm , niet echt prettig om als toerist daar te lopen. Ik neem een taxi wat me ongeveer 3 dollar zou moeten kostren, en je raad het al,hij wil er 7. Hij blijft vol houden en begint een heel betoog, wat ik uiteraard niet begrijp, ik betaal m maar en stap uit, dit is de eerste keer dat ik genaaid word, dat ik weet dat ik genaaid word.... Het gaat maar om 4 $ dollar, maar toch. Busstation.... Bus naar San Salvador, het zal bus 301 zijn of 306. 301 stopt duizend keer en 306 is de express bus. Ik zie m staan er vraag hoe laat ze gaan, ze begrijpen me niet, of wel, maar dat weet ik niet. Ik loop naar een hotel aan de overkant en vraag daar of ze wat info hebben over de bussen. Dat heeft ze , en spreekt een beetje Engels. De bus gaat elk uur en je betaalt in de bus, dat is prima, daar raak in wel aan gewend.
Nu wat ? Sightseeing in San Miguel ?? Niet echt, ik maak een foto van het straatbeeld van San Miguel en hoor achter me, you like it here ?? IK negeer het en loop door. Weet je , ik laat me gewoon weet scheren... Heb ik gewoon zin in, ik loop wat in het rond tot ik een barberia tegen kom, ik loop naar binnen , zeg : buenos en ga zitten. Als ik aan de beurt ben mag ik zeggen hoe ik het wil hebben... Gewoon scheren, hij laat me wat plaatjes zien , ik hoef geen stoppelbaard of iets stoers, dat moet je bijhouden.. Geen tijd voor, gewoon scheren. Ik zit er bijna 40 minuten ,val bijna in slaap, totdat ie klaar is, het ziet er goed uit, beter dan de eerste keer in David...

Ik neem weer een taxi , nu naar het winkelcentrum, kijken of ik nog wat kan kopen in de uitverkoop. Dat valt vies tegen, het enige wat ik daar doe is een dubbele espresso drinken... Ik loop wat in het rond, weet eigenlijk niet wat ik hier moet, en neem een taxi terug naar mijn hotel.
Ik ga bij het zwembad zitten en plan nogmaals mijn laatste 2 1/2 week, drink een paar biertjes en ben voldaan als ik naar mijn kamer ga. Ik heb geen honger, dus blijf lekker in mijn kamer tot ik in slaap val. Morgen naar San Salvador, morgen oud en nieuw.. Ben nog nooit in mijn eendje op reis geweest met oud en nieuw... Het zal me benieuwen...

• 02 Januari 2016 - 09:12

Bro:

Ey,
    Tussen de regels hebben we meerdere malen van je vernomen dat je je babe mist , snap !!
    op naar morgen

• 02 Januari 2016 - 09:48

Mama:

Hè, gelukkig lees ik hier weer iets over 'genieten'!