17-11 Regen in Whitianga - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Bas Toet - WaarBenJij.nu 17-11 Regen in Whitianga - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Bas Toet - WaarBenJij.nu

17-11 Regen in Whitianga

Blijf op de hoogte en volg Bas

17 November 2014 | Nieuw Zeeland, Whitianga

Na het gebruikelijke ritueel van ontbijt en koffie checken we uit, en lopen naar de "Turtlecove Backpackers" , daar checken we in, ik zit in een kamer met 3 stapelbedden eigen badkamer en wc. Hoppa, dat is lekker zeg. Ik heb in de keuken afgesproken, en daar drinken een bakkie en raken aan de praat met een Duits meisje. Daarna gaan we naar de stad, op zoek naar fatsoenlijk internet. Onderweg komen we Claire tegen en die vergezeld ons naar de bieb. Ik boek 3 bustickets, van Whitianga naar Taupo, de rit duurt 7 uur en kost 32 €, van Taupo naar Napier, duurt 2 uur en kost 9€ en de laatste, van Napier naar Wellington duurt ook ruim 4 uur en kost iets meer dan 6€!!. Ik ben helemaal blij !! De bussen tickets worden goedkoper naarmate je ze eerder koopt, dat is goed om te weten. Ik boek ook een hostel voor in Napier, wat me wederom lukt.
Het regent echt heel hard en onweert erook bij, ik ben blij dat we droog zitten en nuttige dingen kunnen doen. Na de bieb lopen we naar een cafetje waar ik een broodje bestel en koffie.
We willen vanavond hamburgers eten en vragen aan Claire of ze ook komt, wat ze graag wil. We doen ff snel boodschappen, halen gehakt bier broodjes en alles wat wat met hamburgers te maken heeft. We lopen terug naar het hostel en halen tevoorschijn wat met reizen te maken heeft, kaarten , boeken , info van de I-Site, en beginnen wederom met plannen, ik weet nu waar ik heen ga maar zeker nog niet waar ik overal ga slapen en wat ik daar moet/kan doen. Ik ben ook van plan om van Wellington naar Queenstown te vliegen. Ik ben waarschijnlijk 2 dagen aan het reizen om van Wellington naar Queenstown te komen, en het bij behorende geld. Ik leef nu best wel onder mijn budget, dus heb wel wat geld over om te vliegen, en om actieve en leuke dingen te doen in Queenstown. Maar eerst morgen naar Taupo, ik ben benieuwd of ik daar kan parachute springen, ik weet zeker dat het daar kan, maar of het weer het ook toe laat.

Rond een uur of 7 komt Claire binnen en nemen een biertje en starten in de keuken. Er zijn leuke mensen in de keuken en maken best wat lol. Vele handen maken ligt werk , en na een mum van tijd zitten we te smikkelen van heerlijke burgers. Het word een gezellige avond, de laatste van ons groepje, Claire vertrekt morgen en ik ook.
Mijn bus gaat om 12 uur geloof ik. Na de afwas duik ik mijn bed in, ik wil nog wat verhalen schrijven maar krijg dat niet voor elkaar, ben zo moe dat ik snoeihard in slaap val.
Ik droom dat ik aan een parachute hang...

• 20 November 2014 - 12:00

Joséke:

En hoe is die droom afgelopen?! Veel plezier!

• 24 November 2014 - 09:07

Bro:

Ik ga gauw naar je volgende verslag...