23-11 De dag van de wedstrijd !!
Blijf op de hoogte en volg Bas
23 November 2014 | Nieuw Zeeland, Wellington
Ik word lekker wakker, heb goed geslapen en zie de wereld een stuk zonniger, ooohhhh maar dat is t ook !! Mijn smeekbeden zijn verhoord !! De zon schijnt ! Ik ga douchen , kleed me aan en ga eten. Na het eten ga ik naar de markt hier aan de Waterfront. Er word groente en fruit verkocht en heel veel eten, al die luchten komen mij tegemoet van omelet, frituur, crepes, satay uit Maleisie, biologische vegetarische linksom gedraaide smoothies met sojamelk, moet er bijna van brokken.... Maar het is er gezellig druk en voordat ik er gezellig van kan worden houd de markt op. Top, ik loop nog een keer via de andere terug om te kijken of ik er echt gezellig van kan worden, maar helaas. Ik loop via de "Cuba" wijk ,door de Vivian straat baar en andere markt, waar nóg minder staat, doe ik die moeite daarvoor ? Als ik dat had geweten had ik toch beter naar "Te Papa" kunnen gaan. Dat is het museum van de Nieuw Zeelanders en Maori, een stukje cultuur, dat gratis is. Maar het is zo groot dat je in 1 dag onmogelijk alles gezien kan hebben, dus om daar nu 3 uur rond te lopen is ook weer wat.
Ik heb nog een optie, er is een treintje, een rooie, die naar de top van Mount weetikveel gaat, en waar je een prachtig uitzicht hebt over Wellington, en toegang hebt tot de Botanische tuinen. Ik doe het, zoek uit waar het rode trammetje staat en loop er heen, koop een retourtje voor 7$ en stap in. Ik zit met mijn rug naar de berg dus zie de afgrond steeds groter worden, het valt wel mee hoor, het meerendeel rijden we in een tunnel. Boven is het uitzicht best leuk. Het is mooi weer geworden en loop te zweten, heb een T-shirt aan en een polo met lange mouwen, en heb ook nog een regenjas bij me , want je weet het nooit met de Goden van Nieuw Zeeland...
Nu een tijdje op een bankje te hebben gezeten, neem ik de tram weer terug naar beneden en loop helemaal terug naar mijn hostel, om me om te kleden en te poepen, want dat doe ik toch het liefst "thuis" ! Ik loop langs de haven en zie heel veel kroegen cafés en restaurant, die zijn gehuisvest in oude loodsen op de kade, het ziet er erg gezellig uit, en bij een pleintje zit ook een sportsbar, toevallig, en die vind ik wel leuker dan waar ik gister was. Ik let goed op hoe ik terug loop, anders kan ik het weer niet terugvinden :-)) Loop weer terug langs de markt en de Sea Shepperd van Greenpeace. Ik kleed me om en ga naar de wc en loop weer via de Sea Shepperd en de markt naar de sportsbar.. Ik loop wat af op zo'n dag ! Ik zoek en mooi plekje en bestel een biertje, het is een spannende eerst helft , het gaat gelijk op, het staat 3-3, je voelt de spanning hier bij de mensen, bij mij is het ook waarneembaar ! Ik bestel nog meer bier en Buffalo chicken wings, met aioli. Kost 13$ , maar heb er gewoon trek in, als ik ze krijg vraag ik of dat alles is....het zijn er 4 , het word wel mooi gepresenteerd, beetje sla eronder, mooi bordje, de kippepootjes zijn erg lekker, maar het blijven er maar 4, ik eet zelfs de sla op én het bordje, fucking krent :-)) Ik heb vakantie hoor ! T mag ook wel.
Na de wedstrijd loop ik terug naar mijn hostel , via de Sea Shepperd en de markt, kruip mijn bed in en slaap ff een uurtje of 2, dat heb ik nodig want dat bordje ligt erg zwaar op de maag ...( ik moet er zelf om lachen als ik het schrijf !!!!)
Ik sta op en ga douchen, ik moet morgen om half tien op het vliegveld zijn. Ik ga eten bij Burgerfuel, een hamburger tent waarvan de Lonely Planet zegt dat je dat gedaan moet hebben.... En ik geloof dat, toch ! Het is een prima burger met heerlijke frietjes ! Maar wel aan de prijs ! Om toch een beetje calorieën te verbranden ga ik nog een stuk lopen, ik ga de andere kant uit dan het centrum, loop langs de zee, richting het vliegveld, richting..... Ik maak wat mooie foto's van de ondergaande zon achter Mount Victoria, de berg achter Wellington.. Ik kijk de andere kant op en besef dat het gedaan is met het mooie weer, de lucht kijkt niet echt vriendelijk, dus ik begin maar terug te lopen. Ik hou het droog, gelukkig.
Het is bijna bedtijd geworden , dat betekent ochtend bij jullie... Ik bel nog naar viv, en ga daarna naar mijn kamer, maak mijn tas zo goed als in orde en ga op mijn bed liggen, ik lig nog wat te kleppen met mijn zeer gezellige Duitse kamergenoten, die ook morgen vertrekken.
Morgen naar Queenstown, ook daar heb ik zin in !!
25 November 2014 - 10:04
Joséke:
Zie je nou wel na regen komt zonneschijn! -
25 November 2014 - 10:48
Dees:
Hahahaha ik moest het wel 4 x lezen voordat ik zag dat er bordje stond ipv broodje (maar dat is meer mijn gemis...ik ben weer goed in andere dingen) Op 31 /12 zal ik zorgen voor heerlijke bordjes en 4 chicken wings! -
25 November 2014 - 22:23
Bro:
Hé Marc o wandelpolo,
Hoe smaak t bier , zijn deze ook hier verkrijgbaar?
Hoe liep de wedstrijd af ???
Heb je nog een shirt of shawl gekocht?
K zal je nog ff appen..
tot morgen