De hele dag in Penang
Blijf op de hoogte en volg Bas
25 Oktober 2012 | Maleisië, Bayan Lepas
Donderdag 25 oktober heb ik hele dag besteed aan het bekijken van Penang, Penang is een de laatste. Honderden jaren ook in handen geweest van ...Jawel,ons!! En de Portugezen en de Engelsen enzo, dus een hoop te zien.
Dus vroeg op om zoveel mogelijk te zien,t was allemaal best interessant ,maar het was echt zo heet dat ik een uur of 1 de brui eraan gaf. Dan maar op zoek naar eten, mijn ontbijt is inmiddels verdampt. En ik wilde toch wel de lonely planet hebben, dat is het reizigers boek bij uitstek, en nee die heb ik niet. Enfin boek gevonden en natuurlijk gegeten bij een van de vele tentjes op straat... Op mijn gemakje terug gelopen naar het hostel om daar onder het genot van een biertje mijn plannen bij te werken.
Na een lekkere douche en een zelf gekocht biertje ( ik mocht geen alcohol nuttigen wat niet uit het hostel kwam, maar daar heb ik niet zo'n moeite mee, ti's inmiddels goedkoper !! ) ff skypen met het thuisfront, wat ik de komende zou gaan doen. Ik wilde naar het oosten van maleisie maar het weer daar is zo slecht dat ik dat plan maar heb laten varen. Wat dan, dan maar naar langkawi.
Ik naar de receptie om een ticket te regelen voor de boot naar Langkawi. Dan toch ook ff in de Lonely Planet kijken waar ik moet gaan slapen, en die zeiden : Gecko Guesthouse, nou ja ok als zij dat zeggen, dan doe ik het maar.... Kijken of ik online kan boeken, kan niet , dan maar bellen... Staat er in dat boek dat je niet telefonisch kan reserveren, dus dan moet ik de gok nemen dat er geen plek is om te slapen, dat risico neem ik niet. Dus eigenwijs dat ik ben, toch bellen, en toch gelukt. Joehoe de populairste hostel van Langkawi en ik heb daar een bed.
Nu dat allemaal geregeld te hebben , nog maar een biertje en ff skypen. Na dat allemaal gedaan te hebben eten en bijna slapen. Moet wel een beetje op tijd naar bed want de boot gaat vroeg, 8:00 en moet een half een vantevoren inchecken.
Dus doei doei en tot in Langkawi , ik heb er zin in!!!
30 Oktober 2012 - 16:44
Vivian:
Leuk verhaal om te lezen. Zeker met de autocorrecties die je waarschijnlijk
aan heb staan... Ik denk niet dat je vastgevroren bent daar :-p tijdens het inchecken hahaha..
31 Oktober 2012 - 07:23
San:
Hi Bas, wat is je vriendin vlot en atrem.
Heb ie t zo naar je zin..hoe bevalt je camera ?
Kijk al weer uit naar verslag van langkawi... veel plezier
Is het vervoer bv boten Ook zo massaal of meer gericht op toerisme?
Gr bro